Numrat në Islandeze

Numrat në Islandeze

Drejtshkrimi dhe shqiptimi i numrave në Islandisht

Numrat në Islandeze, zë një shumicë dërrmuese të jetës sonë të përditshme. Edhe kur flasim me njerëzit e tjerë; Ne duhet ta përdorim atë në shumë fusha të tilla si numrat e telefonit, shumat e parave, datat, etj. Isshtë e rëndësishme të kemi theks të duhur përveç njohjes së numrave. Kjo është arsyeja pse duhet të mësojmë numra me theks të saktë.

Për të mësuar numrat Islandisht në mënyrën më të shpejtë, duhet të praktikoheni duke lexuar dhe dëgjuar numrat që ju ofrojmë një nga një. Ju gjithashtu mund të ndiqni dhe dëgjoni përmbajtjen në videon që kemi përgatitur në mënyrë që të mësoni numrat lehtë. Si rezultat i dëgjimit të vazhdueshëm, ju do të mësoni Islandisht numra në një kohë shumë të shkurtër!

Numrat në Islandeze dhe shqiptimet e tyre konsiderohen si një nga çështjet më të rëndësishme që duhet të mësohen fillimisht për trajnimin e gjuhës Islandisht. Për këtë arsye, ju duhet të mësoni shumë mirë në mënyrë që të përfundoni arsimin gjuhësor siç duhet.

Më poshtë Numrat në Islandeze jepen nga 1 në 100 për ju. Duke ndjekur numrat rregullisht çdo ditë, ju lehtë mund të forconi edukimin tuaj gjuhësor falë videos që kemi përgatitur për ju.

0
núll
zero
1
einn
njё
2
tveir
dy
3
þrír
tre
4
fjórir
katёr
5
fimm
pesё
6
sex
gjashtё
7
sjö
shtatё
8
átta
tetё
9
níu
nёntё
10
tíu
dhjetё
11
ellefu
njёmbёdhjetё
12
tólf
dymbёdhjetё
13
þrettán
trembёdhjetё
14
fjórtán
katёrmbёdhjetё
15
fimmtán
pesёmbёdhjetё
16
sextán
gjashtёmbёdhjetё
17
sautján
shtatёmbёdhjetё
18
átján
tetёmbёdhjetё
19
nítján
nёntёmbёdhjetё
20
tuttugu
njёzet
21
tuttugu og einn
njёzetenjё
22
tuttugu og tveir
njёzetedy
23
tuttugu og þrír
njёzetetre
24
tuttugu og fjórir
njёzetekatёr
25
tuttugu og fimm
njёzetepesё
26
tuttugu og sex
njёzetegjashtё
27
tuttugu og sjö
njёzeteshtatё
28
tuttugu og átta
njёzetetetё
29
tuttugu og níu
njёzetenёntё
30
þrjátíu
tridhjetё
31
þrjátíu og einn
tridhjetёenjё
32
þrjátíu og tveir
tridhjetёedy
33
þrjátíu og þrír
tridhjetёetre
34
þrjátíu og fjórir
tridhjetёekatёr
35
þrjátíu og fimm
tridhjetёepesё
36
þrjátíu og sex
tridhjetёegjashtё
37
þrjátíu og sjö
tridhjetёeshtatё
38
þrjátíu og átta
tridhjetёetetё
39
þrjátíu og níu
tridhjetёenёntё
40
fjörutíu
dyzet
41
fjörutíu og einn
dyzetenjё
42
fjörutíu og tveir
dyzetёedy
43
fjörutíu og þrír
dyzetёetre
44
fjörutíu og fjórir
dyzetёekatёr
45
fjörutíu og fimm
dyzetёepesё
46
fjörutíu og sex
dyzetёegjashtё
47
fjörutíu og sjö
dyzetёeshtatё
48
fjörutíu og átta
dyzetёetetё
49
fjörutíu og níu
dyzetёenёntё
50
fimmtíu
pesёdhjetё
51
fimmtíu og einn
pesёdhjetёenjё
52
fimmtíu og tveir
pesёdhjetёedy
53
fimmtíu og þrír
pesёdhjetёetre
54
fimmtíu og fjórir
pesёdhjetёekatёr
55
fimmtíu og fimm
pesёdhjetёepesё
56
fimmtíu og sex
pesёdhjetёegjashtё
57
fimmtíu og sjö
pesёdhjetёeshtatё
58
fimmtíu og átta
pesёdhjetёetetё
59
fimmtíu og níu
pesёdhjetёenёntё
60
sextíu
gjashtёdhjetё
61
sextíu og einn
gjashtёdhjetёenjё
62
sextíu og tveir
gjashtёdhjetёedy
63
sextíu og þrír
gjashtёdhjetёetre
64
sextíu og fjórir
gjashtёdhjetёekatёr
65
sextíu og fimm
gjashtёdhjetёepesё
66
sextíu og sex
gjashtёdhjetёegjashtё
67
sextíu og sjö
gjashtёdhjetёeshtatё
68
sextíu og átta
gjashtёdhjetёetetё
69
sextíu og níu
gjashtёdhjetёenёntё
70
sjötíu
shtatёdhjetё
71
sjötíu og einn
shtatёdhjetёenjё
72
sjötíu og tveir
shtatёdhjetёedy
73
sjötíu og þrír
shtatёdhjetёetre
74
sjötíu og fjórir
shtatёdhjetёekatёr
75
sjötíu og fimm
shtatёdhjetёepesё
76
sjötíu og sex
shtatёdhjetёegjashtё
77
sjötíu og sjö
shtatёdhjetёeshtatё
78
sjötíu og átta
shtatёdhjetёetetё
79
sjötíu og níu
shtatёdhjetёenёntё
80
áttatíu
tetёdhjetё
81
áttatíu og einn
tetёdhjetёenjё
82
áttatíu og tveir
tetёdhjetёedy
83
áttatíu og þrír
tetёdhjetёetre
84
áttatíu og fjórir
tetёdhjetёekatёr
85
áttatíu og fimm
tetёdhjetёepesё
86
áttatíu og sex
tetёdhjetёegjashtё
87
áttatíu og sjö
tetёdhjetёeshtatё
88
áttatíu og átta
tetёdhjetёetetё
89
áttatíu og níu
tetёdhjetёenёntё
90
níutíu
nёntёdhjetё
91
níutíu og einn
nёntёdhjetёenjё
92
níutíu og tveir
nёntёdhjetёedy
93
níutíu og þrír
nёntёdhjetёetre
94
níutíu og fjórir
nёntёdhjetёekatёr
95
níutíu og fimm
nёntёdhjetёepesё
96
níutíu og sex
nёntёdhjetёegjashtё
97
níutíu og sjö
nёntёdhjetёeshtatё
98
níutíu og átta
nёntёdhjetёetetё
99
níutíu og níu
nёntёdhjetёenёntё
100
hundrað
njёqind