Numrat në gjuhën ukrainase

Numrat në gjuhën ukrainase

Drejtshkrimi dhe shqiptimi i numrave në Ukrainisht

Numrat në gjuhën ukrainase

Numrat në gjuhën ukrainase, zë një shumicë dërrmuese të jetës sonë të përditshme. Edhe kur flasim me njerëzit e tjerë; Ne duhet ta përdorim atë në shumë fusha të tilla si numrat e telefonit, shumat e parave, datat, etj. Isshtë e rëndësishme të kemi theks të duhur përveç njohjes së numrave. Kjo është arsyeja pse duhet të mësojmë numra me theks të saktë.

Për të mësuar numrat Ukrainisht në mënyrën më të shpejtë, duhet të praktikoheni duke lexuar dhe dëgjuar numrat që ju ofrojmë një nga një. Ju gjithashtu mund të ndiqni dhe dëgjoni përmbajtjen në videon që kemi përgatitur në mënyrë që të mësoni numrat lehtë. Si rezultat i dëgjimit të vazhdueshëm, ju do të mësoni Ukrainisht numra në një kohë shumë të shkurtër!

Numrat në gjuhën ukrainase dhe shqiptimet e tyre konsiderohen si një nga çështjet më të rëndësishme që duhet të mësohen fillimisht për trajnimin e gjuhës Ukrainisht. Për këtë arsye, ju duhet të mësoni shumë mirë në mënyrë që të përfundoni arsimin gjuhësor siç duhet.

Më poshtë Numrat në gjuhën ukrainase jepen nga 1 në 100 për ju. Duke ndjekur numrat rregullisht çdo ditë, ju lehtë mund të forconi edukimin tuaj gjuhësor falë videos që kemi përgatitur për ju.

0
нулю
zero
1
один
njё
2
два
dy
3
три
tre
4
чотири
katёr
5
п’ять
pesё
6
шість
gjashtё
7
сім
shtatё
8
вісім
tetё
9
дев’ять
nёntё
10
десять
dhjetё
11
одинадцять
njёmbёdhjetё
12
дванадцять
dymbёdhjetё
13
тринадцять
trembёdhjetё
14
чотирнадцять
katёrmbёdhjetё
15
п'ятнадцять
pesёmbёdhjetё
16
шістнадцять
gjashtёmbёdhjetё
17
сімнадцять
shtatёmbёdhjetё
18
вісімнадцять
tetёmbёdhjetё
19
дев'ятнадцять
nёntёmbёdhjetё
20
двадцять
njёzet
21
двадцять один
njёzetenjё
22
двадцять два
njёzetedy
23
двадцять три
njёzetetre
24
двадцять чотири
njёzetekatёr
25
двадцять п'ять
njёzetepesё
26
двадцять шість
njёzetegjashtё
27
двадцять сім
njёzeteshtatё
28
двадцять вісім
njёzetetetё
29
двадцять дев'ять
njёzetenёntё
30
тридцять
tridhjetё
31
тридцять один
tridhjetёenjё
32
тридцять два
tridhjetёedy
33
тридцять три
tridhjetёetre
34
тридцять чотири
tridhjetёekatёr
35
тридцять п'ять
tridhjetёepesё
36
тридцять шість
tridhjetёegjashtё
37
тридцять сім
tridhjetёeshtatё
38
тридцять вісім
tridhjetёetetё
39
тридцять дев'ять
tridhjetёenёntё
40
сорок
dyzet
41
сорок один
dyzetenjё
42
сорок два
dyzetёedy
43
сорок три
dyzetёetre
44
сорок чотири
dyzetёekatёr
45
сорок п'ять
dyzetёepesё
46
сорок шість
dyzetёegjashtё
47
сорок сім
dyzetёeshtatё
48
сорок вісім
dyzetёetetё
49
сорок дев'ять
dyzetёenёntё
50
п'ятдесят
pesёdhjetё
51
п'ятдесят один
pesёdhjetёenjё
52
п'ятдесят два
pesёdhjetёedy
53
п'ятдесят три
pesёdhjetёetre
54
п'ятдесят чотири
pesёdhjetёekatёr
55
п'ятдесят п'ять
pesёdhjetёepesё
56
п'ятдесят шість
pesёdhjetёegjashtё
57
п'ятдесят сім
pesёdhjetёeshtatё
58
п'ятдесят вісім
pesёdhjetёetetё
59
п'ятдесят дев'ять
pesёdhjetёenёntё
60
шістдесят
gjashtёdhjetё
61
шістдесят один
gjashtёdhjetёenjё
62
шістдесят два
gjashtёdhjetёedy
63
шістдесят три
gjashtёdhjetёetre
64
шістдесят чотири
gjashtёdhjetёekatёr
65
шістдесят п'ять
gjashtёdhjetёepesё
66
шістдесят шість
gjashtёdhjetёegjashtё
67
шістдесят сім
gjashtёdhjetёeshtatё
68
шістдесят вісім
gjashtёdhjetёetetё
69
шістдесят дев'ять
gjashtёdhjetёenёntё
70
сімдесят
shtatёdhjetё
71
сімдесят один
shtatёdhjetёenjё
72
сімдесят два
shtatёdhjetёedy
73
сімдесят три
shtatёdhjetёetre
74
сімдесят чотири
shtatёdhjetёekatёr
75
сімдесят п'ять
shtatёdhjetёepesё
76
сімдесят шість
shtatёdhjetёegjashtё
77
сімдесят сім
shtatёdhjetёeshtatё
78
сімдесят вісім
shtatёdhjetёetetё
79
сімдесят дев'ять
shtatёdhjetёenёntё
80
вісімдесят
tetёdhjetё
81
вісімдесят один
tetёdhjetёenjё
82
вісімдесят два
tetёdhjetёedy
83
вісімдесят три
tetёdhjetёetre
84
вісімдесят чотири
tetёdhjetёekatёr
85
вісімдесят п'ять
tetёdhjetёepesё
86
вісімдесят шість
tetёdhjetёegjashtё
87
вісімдесят сім
tetёdhjetёeshtatё
88
вісімдесят вісім
tetёdhjetёetetё
89
вісімдесят дев'ять
tetёdhjetёenёntё
90
дев'яносто
nёntёdhjetё
91
дев'яносто один
nёntёdhjetёenjё
92
дев'яносто два
nёntёdhjetёedy
93
дев'яносто три
nёntёdhjetёetre
94
дев'яносто чотири
nёntёdhjetёekatёr
95
дев'яносто п'ять
nёntёdhjetёepesё
96
дев'яносто шість
nёntёdhjetёegjashtё
97
дев'яносто сім
nёntёdhjetёeshtatё
98
дев'яносто вісім
nёntёdhjetёetetё
99
дев'яносто дев'ять
nёntёdhjetёenёntё
100
Сто
njёqind