Numrat në ekisht

Numrat në ekisht

Drejtshkrimi dhe shqiptimi i numrave në Çekisht

Numrat në ekisht

Numrat në ekisht, zë një shumicë dërrmuese të jetës sonë të përditshme. Edhe kur flasim me njerëzit e tjerë; Ne duhet ta përdorim atë në shumë fusha të tilla si numrat e telefonit, shumat e parave, datat, etj. Isshtë e rëndësishme të kemi theks të duhur përveç njohjes së numrave. Kjo është arsyeja pse duhet të mësojmë numra me theks të saktë.

Për të mësuar numrat Çekisht në mënyrën më të shpejtë, duhet të praktikoheni duke lexuar dhe dëgjuar numrat që ju ofrojmë një nga një. Ju gjithashtu mund të ndiqni dhe dëgjoni përmbajtjen në videon që kemi përgatitur në mënyrë që të mësoni numrat lehtë. Si rezultat i dëgjimit të vazhdueshëm, ju do të mësoni Çekisht numra në një kohë shumë të shkurtër!

Numrat në ekisht dhe shqiptimet e tyre konsiderohen si një nga çështjet më të rëndësishme që duhet të mësohen fillimisht për trajnimin e gjuhës Çekisht. Për këtë arsye, ju duhet të mësoni shumë mirë në mënyrë që të përfundoni arsimin gjuhësor siç duhet.

Më poshtë Numrat në ekisht jepen nga 1 në 100 për ju. Duke ndjekur numrat rregullisht çdo ditë, ju lehtë mund të forconi edukimin tuaj gjuhësor falë videos që kemi përgatitur për ju.

0
nula
zero
1
jedna
njё
2
dvě
dy
3
tři
tre
4
čtyři
katёr
5
pět
pesё
6
šest
gjashtё
7
sedm
shtatё
8
osm
tetё
9
devět
nёntё
10
deset
dhjetё
11
jedenáct
njёmbёdhjetё
12
dvanáct
dymbёdhjetё
13
třináct
trembёdhjetё
14
čtrnáct
katёrmbёdhjetё
15
patnáct
pesёmbёdhjetё
16
šestnáct
gjashtёmbёdhjetё
17
sedmnáct
shtatёmbёdhjetё
18
osmnáct
tetёmbёdhjetё
19
devatenáct
nёntёmbёdhjetё
20
dvacet
njёzet
21
dvacet jedna
njёzetenjё
22
dvacet dva
njёzetedy
23
dvacet tři
njёzetetre
24
dvacet čtyři
njёzetekatёr
25
dvacet pět
njёzetepesё
26
dvacet šest
njёzetegjashtё
27
dvacet sedm
njёzeteshtatё
28
dvacet osm
njёzetetetё
29
dvacet devět
njёzetenёntё
30
třicet
tridhjetё
31
třicet jedna
tridhjetёenjё
32
třicet dva
tridhjetёedy
33
třicet tři
tridhjetёetre
34
třicet čtyři
tridhjetёekatёr
35
třicet pět
tridhjetёepesё
36
třicet šest
tridhjetёegjashtё
37
třicet sedm
tridhjetёeshtatё
38
třicet osm
tridhjetёetetё
39
třicet devět
tridhjetёenёntё
40
čtyřicet
dyzet
41
čtyřicet jedna
dyzetenjё
42
čtyřicet dva
dyzetёedy
43
čtyřicet tři
dyzetёetre
44
čtyřicet čtyři
dyzetёekatёr
45
čtyřicet pět
dyzetёepesё
46
čtyřicet šest
dyzetёegjashtё
47
čtyřicet sedm
dyzetёeshtatё
48
čtyřicet osm
dyzetёetetё
49
čtyřicet devět
dyzetёenёntё
50
padesát
pesёdhjetё
51
padesát jedna
pesёdhjetёenjё
52
padesát dva
pesёdhjetёedy
53
padesát tři
pesёdhjetёetre
54
padesát čtyři
pesёdhjetёekatёr
55
padesát pět
pesёdhjetёepesё
56
padesát šest
pesёdhjetёegjashtё
57
padesát sedm
pesёdhjetёeshtatё
58
padesát osm
pesёdhjetёetetё
59
padesát devět
pesёdhjetёenёntё
60
šedesát
gjashtёdhjetё
61
šedesát jedna
gjashtёdhjetёenjё
62
šedesát dva
gjashtёdhjetёedy
63
šedesát tři
gjashtёdhjetёetre
64
šedesát čtyři
gjashtёdhjetёekatёr
65
šedesát pět
gjashtёdhjetёepesё
66
šedesát šest
gjashtёdhjetёegjashtё
67
šedesát sedm
gjashtёdhjetёeshtatё
68
šedesát osm
gjashtёdhjetёetetё
69
šedesát devět
gjashtёdhjetёenёntё
70
sedmdesát
shtatёdhjetё
71
sedmdesát jedna
shtatёdhjetёenjё
72
sedmdesát dva
shtatёdhjetёedy
73
sedmdesát tři
shtatёdhjetёetre
74
sedmdesát čtyři
shtatёdhjetёekatёr
75
sedmdesát pět
shtatёdhjetёepesё
76
sedmdesát šest
shtatёdhjetёegjashtё
77
sedmdesát sedm
shtatёdhjetёeshtatё
78
sedmdesát osm
shtatёdhjetёetetё
79
sedmdesát devět
shtatёdhjetёenёntё
80
osmdesát
tetёdhjetё
81
osmdesát jedna
tetёdhjetёenjё
82
osmdesát dva
tetёdhjetёedy
83
osmdesát tři
tetёdhjetёetre
84
osmdesát čtyři
tetёdhjetёekatёr
85
osmdesát pět
tetёdhjetёepesё
86
osmdesát šest
tetёdhjetёegjashtё
87
osmdesát sedm
tetёdhjetёeshtatё
88
osmdesát osm
tetёdhjetёetetё
89
osmdesát devět
tetёdhjetёenёntё
90
devadesát
nёntёdhjetё
91
devadesát jedna
nёntёdhjetёenjё
92
devadesát dva
nёntёdhjetёedy
93
devadesát tři
nёntёdhjetёetre
94
devadesát čtyři
nёntёdhjetёekatёr
95
devadesát pět
nёntёdhjetёepesё
96
devadesát šest
nёntёdhjetёegjashtё
97
devadesát sedm
nёntёdhjetёeshtatё
98
devadesát osm
nёntёdhjetёetetё
99
devadesát devět
nёntёdhjetёenёntё
100
sto
njёqind