Numrat në Danisht

Numrat në Danisht

Drejtshkrimi dhe shqiptimi i numrave në Danisht

Numrat në Danisht

Numrat në Danisht, zë një shumicë dërrmuese të jetës sonë të përditshme. Edhe kur flasim me njerëzit e tjerë; Ne duhet ta përdorim atë në shumë fusha të tilla si numrat e telefonit, shumat e parave, datat, etj. Isshtë e rëndësishme të kemi theks të duhur përveç njohjes së numrave. Kjo është arsyeja pse duhet të mësojmë numra me theks të saktë.

Për të mësuar numrat Danisht në mënyrën më të shpejtë, duhet të praktikoheni duke lexuar dhe dëgjuar numrat që ju ofrojmë një nga një. Ju gjithashtu mund të ndiqni dhe dëgjoni përmbajtjen në videon që kemi përgatitur në mënyrë që të mësoni numrat lehtë. Si rezultat i dëgjimit të vazhdueshëm, ju do të mësoni Danisht numra në një kohë shumë të shkurtër!

Numrat në Danisht dhe shqiptimet e tyre konsiderohen si një nga çështjet më të rëndësishme që duhet të mësohen fillimisht për trajnimin e gjuhës Danisht. Për këtë arsye, ju duhet të mësoni shumë mirë në mënyrë që të përfundoni arsimin gjuhësor siç duhet.

Më poshtë Numrat në Danisht jepen nga 1 në 100 për ju. Duke ndjekur numrat rregullisht çdo ditë, ju lehtë mund të forconi edukimin tuaj gjuhësor falë videos që kemi përgatitur për ju.

0
nul
zero
1
et
njё
2
to
dy
3
tre
tre
4
fire
katёr
5
fem
pesё
6
seks
gjashtё
7
syv
shtatё
8
otte
tetё
9
ni
nёntё
10
ti
dhjetё
11
elleve
njёmbёdhjetё
12
tolv
dymbёdhjetё
13
tretten
trembёdhjetё
14
fjorten
katёrmbёdhjetё
15
femten
pesёmbёdhjetё
16
seksten
gjashtёmbёdhjetё
17
sytten
shtatёmbёdhjetё
18
atten
tetёmbёdhjetё
19
nitten
nёntёmbёdhjetё
20
tyve
njёzet
21
enogtyve
njёzetenjё
22
toogtyve
njёzetedy
23
treogtyve
njёzetetre
24
fireogtyve
njёzetekatёr
25
femogtyve
njёzetepesё
26
seksogtyve
njёzetegjashtё
27
syvogtyve
njёzeteshtatё
28
otteogtyve
njёzetetetё
29
niogtyve
njёzetenёntё
30
tredive
tridhjetё
31
enogtredive
tridhjetёenjё
32
toogtredive
tridhjetёedy
33
treogtredive
tridhjetёetre
34
fireogtredive
tridhjetёekatёr
35
femogtredive
tridhjetёepesё
36
seksogtredive
tridhjetёegjashtё
37
syvogtredive
tridhjetёeshtatё
38
otteogtredive
tridhjetёetetё
39
niogtredive
tridhjetёenёntё
40
fyrre
dyzet
41
enogfyrre
dyzetenjё
42
toogfyrre
dyzetёedy
43
treogfyrre
dyzetёetre
44
fireogfyrre
dyzetёekatёr
45
femogfyrre
dyzetёepesё
46
seksogfyrre
dyzetёegjashtё
47
syvogfyrre
dyzetёeshtatё
48
otteogfyrre
dyzetёetetё
49
niogfyrre
dyzetёenёntё
50
halvtreds
pesёdhjetё
51
enoghalvtreds
pesёdhjetёenjё
52
tooghalvtreds
pesёdhjetёedy
53
treoghalvtreds
pesёdhjetёetre
54
fireoghalvtreds
pesёdhjetёekatёr
55
femoghalvtreds
pesёdhjetёepesё
56
seksoghalvtreds
pesёdhjetёegjashtё
57
syvoghalvtreds
pesёdhjetёeshtatё
58
otteoghalvtreds
pesёdhjetёetetё
59
nioghalvtreds
pesёdhjetёenёntё
60
tres
gjashtёdhjetё
61
enogtres
gjashtёdhjetёenjё
62
toogtres
gjashtёdhjetёedy
63
treogtres
gjashtёdhjetёetre
64
fireogtres
gjashtёdhjetёekatёr
65
femogtres
gjashtёdhjetёepesё
66
seksogtres
gjashtёdhjetёegjashtё
67
syvogtres
gjashtёdhjetёeshtatё
68
otteogtres
gjashtёdhjetёetetё
69
niogtres
gjashtёdhjetёenёntё
70
halvfjerds
shtatёdhjetё
71
enoghalvfjerds
shtatёdhjetёenjё
72
tooghalvfjerds
shtatёdhjetёedy
73
treoghalvfjerds
shtatёdhjetёetre
74
fireoghalvfjerds
shtatёdhjetёekatёr
75
femoghalvfjerds
shtatёdhjetёepesё
76
seksoghalvfjerds
shtatёdhjetёegjashtё
77
syvoghalvfjerds
shtatёdhjetёeshtatё
78
otteoghalvfjerds
shtatёdhjetёetetё
79
nioghalvfjerds
shtatёdhjetёenёntё
80
firs
tetёdhjetё
81
enogfirs
tetёdhjetёenjё
82
toogfirs
tetёdhjetёedy
83
treogfirs
tetёdhjetёetre
84
fireogfirs
tetёdhjetёekatёr
85
femogfirs
tetёdhjetёepesё
86
seksogfirs
tetёdhjetёegjashtё
87
syvogfirs
tetёdhjetёeshtatё
88
otteogfirs
tetёdhjetёetetё
89
niogfirs
tetёdhjetёenёntё
90
halvfems
nёntёdhjetё
91
enoghalvfems
nёntёdhjetёenjё
92
tooghalvfems
nёntёdhjetёedy
93
treoghalvfems
nёntёdhjetёetre
94
fireoghalvfems
nёntёdhjetёekatёr
95
femoghalvfems
nёntёdhjetёepesё
96
seksoghalvfems
nёntёdhjetёegjashtё
97
syvoghalvfems
nёntёdhjetёeshtatё
98
otteoghalvfems
nёntёdhjetёetetё
99
nioghalvfems
nёntёdhjetёenёntё
100
hundrede
njёqind