Numrat në Bjellorusisht

Numrat në Bjellorusisht

Drejtshkrimi dhe shqiptimi i numrave në Bjellorusisht

Numrat në Bjellorusisht, zë një shumicë dërrmuese të jetës sonë të përditshme. Edhe kur flasim me njerëzit e tjerë; Ne duhet ta përdorim atë në shumë fusha të tilla si numrat e telefonit, shumat e parave, datat, etj. Isshtë e rëndësishme të kemi theks të duhur përveç njohjes së numrave. Kjo është arsyeja pse duhet të mësojmë numra me theks të saktë.

Për të mësuar numrat Bjellorusisht në mënyrën më të shpejtë, duhet të praktikoheni duke lexuar dhe dëgjuar numrat që ju ofrojmë një nga një. Ju gjithashtu mund të ndiqni dhe dëgjoni përmbajtjen në videon që kemi përgatitur në mënyrë që të mësoni numrat lehtë. Si rezultat i dëgjimit të vazhdueshëm, ju do të mësoni Bjellorusisht numra në një kohë shumë të shkurtër!

Numrat në Bjellorusisht dhe shqiptimet e tyre konsiderohen si një nga çështjet më të rëndësishme që duhet të mësohen fillimisht për trajnimin e gjuhës Bjellorusisht. Për këtë arsye, ju duhet të mësoni shumë mirë në mënyrë që të përfundoni arsimin gjuhësor siç duhet.

Më poshtë Numrat në Bjellorusisht jepen nga 1 në 100 për ju. Duke ndjekur numrat rregullisht çdo ditë, ju lehtë mund të forconi edukimin tuaj gjuhësor falë videos që kemi përgatitur për ju.

0
нуль
zero
1
адзін
njё
2
два
dy
3
тры
tre
4
чатыры
katёr
5
пяць
pesё
6
шэсць
gjashtё
7
сем
shtatё
8
восем
tetё
9
дзевяць
nёntё
10
Дзесяць
dhjetё
11
адзінаццаць
njёmbёdhjetё
12
дванаццаць
dymbёdhjetё
13
трынаццаць
trembёdhjetё
14
чатырнаццаць
katёrmbёdhjetё
15
пятнаццаць
pesёmbёdhjetё
16
шаснаццаць
gjashtёmbёdhjetё
17
семнаццаць
shtatёmbёdhjetё
18
васемнаццаць
tetёmbёdhjetё
19
дзевятнаццаць
nёntёmbёdhjetё
20
дваццаць
njёzet
21
дваццаць адзін
njёzetenjё
22
дваццаць два
njёzetedy
23
дваццаць тры
njёzetetre
24
дваццаць чатыры
njёzetekatёr
25
дваццаць пяць
njёzetepesё
26
дваццаць шэсць
njёzetegjashtё
27
дваццаць сем
njёzeteshtatё
28
дваццаць восем
njёzetetetё
29
дваццаць дзевяць
njёzetenёntё
30
трыццаць
tridhjetё
31
трыццаць адзін
tridhjetёenjё
32
трыццаць два
tridhjetёedy
33
трыццаць тры
tridhjetёetre
34
трыццаць чатыры
tridhjetёekatёr
35
трыццаць пяць
tridhjetёepesё
36
трыццаць шэсць
tridhjetёegjashtё
37
трыццаць сем
tridhjetёeshtatё
38
трыццаць восем
tridhjetёetetё
39
трыццаць дзевяць
tridhjetёenёntё
40
сорак
dyzet
41
сорак адзін
dyzetenjё
42
сорак два
dyzetёedy
43
сорак тры
dyzetёetre
44
сорак чатыры
dyzetёekatёr
45
сорак пяць
dyzetёepesё
46
сорак шэсць
dyzetёegjashtё
47
сорак сем
dyzetёeshtatё
48
сорак восем
dyzetёetetё
49
сорак дзевяць
dyzetёenёntё
50
пяцьдзесят
pesёdhjetё
51
пяцьдзесят адзін
pesёdhjetёenjё
52
пяцьдзесят два
pesёdhjetёedy
53
пяцьдзесят тры
pesёdhjetёetre
54
пяцьдзесят чатыры
pesёdhjetёekatёr
55
пяцьдзесят пяць
pesёdhjetёepesё
56
пяцьдзесят шэсць
pesёdhjetёegjashtё
57
пяцьдзесят сем
pesёdhjetёeshtatё
58
пяцьдзесят восем
pesёdhjetёetetё
59
пяцьдзесят дзевяць
pesёdhjetёenёntё
60
шэсцьдзесят
gjashtёdhjetё
61
шэсцьдзесят адзін
gjashtёdhjetёenjё
62
шэсцьдзесят два
gjashtёdhjetёedy
63
шэсцьдзесят тры
gjashtёdhjetёetre
64
шэсцьдзесят чатыры
gjashtёdhjetёekatёr
65
шэсцьдзесят пяць
gjashtёdhjetёepesё
66
шэсцьдзесят шэсць
gjashtёdhjetёegjashtё
67
шэсцьдзесят сем
gjashtёdhjetёeshtatё
68
шэсцьдзесят восем
gjashtёdhjetёetetё
69
шэсцьдзесят дзевяць
gjashtёdhjetёenёntё
70
семдзесят
shtatёdhjetё
71
семдзесят адзін
shtatёdhjetёenjё
72
семдзесят два
shtatёdhjetёedy
73
семдзесят тры
shtatёdhjetёetre
74
семдзесят чатыры
shtatёdhjetёekatёr
75
семдзесят пяць
shtatёdhjetёepesё
76
семдзесят шэсць
shtatёdhjetёegjashtё
77
семдзесят сем
shtatёdhjetёeshtatё
78
семдзесят восем
shtatёdhjetёetetё
79
семдзесят дзевяць
shtatёdhjetёenёntё
80
восемдзесят
tetёdhjetё
81
восемдзесят адзін
tetёdhjetёenjё
82
восемдзесят два
tetёdhjetёedy
83
восемдзесят тры
tetёdhjetёetre
84
восемдзесят чатыры
tetёdhjetёekatёr
85
восемдзесят пяць
tetёdhjetёepesё
86
восемдзесят шэсць
tetёdhjetёegjashtё
87
восемдзесят сем
tetёdhjetёeshtatё
88
восемдзесят восем
tetёdhjetёetetё
89
восемдзесят дзевяць
tetёdhjetёenёntё
90
дзевяноста
nёntёdhjetё
91
дзевяноста адзін
nёntёdhjetёenjё
92
дзевяноста два
nёntёdhjetёedy
93
дзевяноста тры
nёntёdhjetёetre
94
дзевяноста чатыры
nёntёdhjetёekatёr
95
дзевяноста пяць
nёntёdhjetёepesё
96
дзевяноста шэсць
nёntёdhjetёegjashtё
97
дзевяноста сем
nёntёdhjetёeshtatё
98
дзевяноста восем
nёntёdhjetёetetё
99
дзевяноста дзевяць
nёntёdhjetёenёntё
100
сто
njёqind