Броеви на узбекистански

Броеви на узбекистански

Правопис и изговор на броеви во узбечки

Броеви на узбекистански, окупира огромно мнозинство од нашето секојдневие. Дури и кога разговараме со другите луѓе; Треба да го користиме во многу полиња, како што се телефонски броеви, износи на пари, датуми, итн. Важно е да имаме и правилен акцент, освен да ги знаеме броевите. Затоа треба да научиме броеви со точен акцент.

За да научите узбечки броеви на најбрз начин, мора да вежбате читајќи и слушајќи ги броевите што ви ги нудиме еден по еден. Можете исто така да ги следите и да ги слушате содржините на видеото што го подготвивме за да можете лесно да ги научите броевите. Како резултат на постојано слушање, ќе научите узбечки броеви за многу кратко време!

Броеви на узбекистански и нивните изговори се сметаат за едно од најважните прашања што првично мора да се научат за узбечки јазична обука. Од оваа причина, мора да научите многу добро за правилно да го завршите јазичното образование.

Подолу Броеви на узбекистански се дадени од 1 до 100 за вас. Редовно следејќи ги броевите секој ден, лесно можете да го зајакнете вашето јазично образование благодарение на видеото што го подготвивме за вас.

0
no'l
нула
1
bir
еден
2
ikki
два
3
uch
три
4
to'rt
четири
5
besh
пет
6
olti
шест
7
yetti
седум
8
sakkiz
осум
9
to'qqiz
девет
10
o'n
десет
11
o'n bir
единаесет
12
o'n ikki
дванаесет
13
o'n uch
тринаесет
14
o'n to'rt
четиринаесет
15
o'n besh
петнаесет
16
o'n olti
шеснаесет
17
o'n yetti
седумнаесет
18
o'n sakkiz
осумнаесет
19
o'n to'qqiz
деветнаесет
20
yigirma
дваесет
21
yigirma bir
дваесет и еден
22
yigirma ikki
дваесет и два
23
yigirma uch
дваесет и три
24
yigirma to'rt
дваесет и четири
25
yigirma besh
дваесет и пет
26
yigirma olti
дваесет и шест
27
yigirma yetti
дваесет и седум
28
yigiıma sakkiz
дваесет и осум
29
yigirına to'qqiz
дваесет и девет
30
o'ttiz
триесет
31
o'ttiz bir
триесет и еден
32
o'ttiz ikki
триесет и два
33
o'ttiz uch
триесет и три
34
o'ttiz to'rt
триесет и четири
35
o'ttiz besh
триесет и пет
36
o'ttiz olti
триесет и шест
37
o'ttiz yetti
триесет и седум
38
o'ttiz sakkiz
триесет и осум
39
o'ttiz to'qqiz
триесет и девет
40
qirq
четириесет
41
qirq bir
четириесет и еден
42
qirq ikki
четириесет и два
43
qirq uch
четириесет и три
44
qirq to'rt
четириесет и четири
45
qirq besh
четириесет и пет
46
qirq olti
четириесет и шест
47
qirq yetti
четириесет и седум
48
qirq sakkiz
четириесет и осум
49
qirq to'qqiz
четириесет и девет
50
ellik
педесет
51
ellik bir
педесет и еден
52
ellik ikki
педесет и два
53
ellik uch
педесет и три
54
ellik to'rt
педесет и четири
55
ellik besh
педесет и пет
56
ellik olti
педесет и шест
57
ellik yetti
педесет и седум
58
ellik sakkiz
педесет и осум
59
ellik to'qqiz
педесет и девет
60
oltmish
шеесет
61
oltmish bir
шеесет и еден
62
oltmish ikki
шеесет и два
63
oltmish uch
шеесет и три
64
oltmish to'rt
шеесет и четири
65
oltmish besh
шеесет и пет
66
oltmish olti
шеесет и шест
67
oltmish yetti
шеесет и седум
68
oltmish sakkiz
шеесет и осум
69
oltmish to'qqiz
шеесет и девет
70
yetmish
седумдесет
71
yetmish bir
седумдесет и еден
72
yetmish ikki
седумдесет и два
73
yetmish uch
седумдесет и три
74
yetmish to'rt
седумдесет и четири
75
yetmish besh
седумдесет и пет
76
yetmish olti
седумдесет и шест
77
yetmish yetti
седумдесет и седум
78
yetmish sakkiz
седумдесет и осум
79
yetmish to'qqiz
седумдесет и девет
80
sakson
осумдесет
81
sakson bir
осумдесет и еден
82
sakson ikki
осумдесет и два
83
sakson uch
осумдесет и три
84
sakson to'rt
осумдесет и четири
85
sakson besh
осумдесет и пет
86
sakson olti
осумдесет и шест
87
sakson yetti
осумдесет и седум
88
sakson sakkiz
осумдесет и осум
89
sakson to'qqiz
осумдесет и девет
90
to'qson
деведесет
91
to'qson bir
деведесет и еден
92
to'qson ikki
деведесет и два
93
to'qson uch
деведесет и три
94
to'qson to'rt
деведесет и четири
95
to'qson besh
деведесет и пет
96
to'qson olti
деведесет и шест
97
to'qson yetti
деведесет и седум
98
to'qson sakkiz
деведесет и осум
99
to'qson to'qqiz
деведесет и девет
100
bir yuz
сто