Броеви на кинески

Броеви на кинески

Правопис и изговор на броеви во кинески

Броеви на кинески, окупира огромно мнозинство од нашето секојдневие. Дури и кога разговараме со другите луѓе; Треба да го користиме во многу полиња, како што се телефонски броеви, износи на пари, датуми, итн. Важно е да имаме и правилен акцент, освен да ги знаеме броевите. Затоа треба да научиме броеви со точен акцент.

За да научите кинески броеви на најбрз начин, мора да вежбате читајќи и слушајќи ги броевите што ви ги нудиме еден по еден. Можете исто така да ги следите и да ги слушате содржините на видеото што го подготвивме за да можете лесно да ги научите броевите. Како резултат на постојано слушање, ќе научите кинески броеви за многу кратко време!

Броеви на кинески и нивните изговори се сметаат за едно од најважните прашања што првично мора да се научат за кинески јазична обука. Од оваа причина, мора да научите многу добро за правилно да го завршите јазичното образование.

Подолу Броеви на кинески се дадени од 1 до 100 за вас. Редовно следејќи ги броевите секој ден, лесно можете да го зајакнете вашето јазично образование благодарение на видеото што го подготвивме за вас.

0
нула
1
еден
2
два
3
три
4
четири
5
пет
6
шест
7
седум
8
осум
9
девет
10
десет
11
十一
единаесет
12
十二
дванаесет
13
十三
тринаесет
14
十四
четиринаесет
15
十五
петнаесет
16
十六
шеснаесет
17
十七
седумнаесет
18
十八
осумнаесет
19
十九
деветнаесет
20
二十
дваесет
21
二十一
дваесет и еден
22
二十二
дваесет и два
23
二十三
дваесет и три
24
二十四
дваесет и четири
25
二十五
дваесет и пет
26
二十六
дваесет и шест
27
二十七
дваесет и седум
28
二十八
дваесет и осум
29
二十九
дваесет и девет
30
三十
триесет
31
三十一
триесет и еден
32
三十二
триесет и два
33
三十三
триесет и три
34
三十四
триесет и четири
35
三十五
триесет и пет
36
三十六
триесет и шест
37
三十七
триесет и седум
38
三十八
триесет и осум
39
三十九
триесет и девет
40
四十
четириесет
41
四十一
четириесет и еден
42
四十二
четириесет и два
43
四十三
четириесет и три
44
四十四
четириесет и четири
45
四十五
четириесет и пет
46
四十六
четириесет и шест
47
四十七
четириесет и седум
48
四十八
четириесет и осум
49
四十九
четириесет и девет
50
五十
педесет
51
五十一
педесет и еден
52
五十二
педесет и два
53
五十三
педесет и три
54
五十四
педесет и четири
55
五十五
педесет и пет
56
五十六
педесет и шест
57
五十七
педесет и седум
58
五十八
педесет и осум
59
五十九
педесет и девет
60
六十
шеесет
61
六十一
шеесет и еден
62
六十二
шеесет и два
63
六十三
шеесет и три
64
六十四
шеесет и четири
65
六十五
шеесет и пет
66
六十六
шеесет и шест
67
六十七
шеесет и седум
68
六十八
шеесет и осум
69
六十九
шеесет и девет
70
七十
седумдесет
71
七十一
седумдесет и еден
72
七十二
седумдесет и два
73
七十三
седумдесет и три
74
七十四
седумдесет и четири
75
七十五
седумдесет и пет
76
七十六
седумдесет и шест
77
七十七
седумдесет и седум
78
七十八
седумдесет и осум
79
七十九
седумдесет и девет
80
八十
осумдесет
81
八十一
осумдесет и еден
82
八十二
осумдесет и два
83
八十三
осумдесет и три
84
八十四
осумдесет и четири
85
八十五
осумдесет и пет
86
八十六
осумдесет и шест
87
八十七
осумдесет и седум
88
八十八
осумдесет и осум
89
八十九
осумдесет и девет
90
九十
деведесет
91
九十一
деведесет и еден
92
九十二
деведесет и два
93
九十三
деведесет и три
94
九十四
деведесет и четири
95
九十五
деведесет и пет
96
九十六
деведесет и шест
97
九十七
деведесет и седум
98
九十八
деведесет и осум
99
九十九
деведесет и девет
100
一百
сто